En dan begint het eigenlijk allemaal pas…  je nieuwe leven met een baby.

Tijdens de zwangerschap bereid je je goed voor op de bevalling, maar de periode daarna is vaak een onderbelichte periode.

Juist tijdens de zwangerschap is het ontzettend belangrijk om je voor te bereiden op de kraamperiode en de maanden die daarop volgen. Want hoe beter je daarop voorbereid bent, hoe fijner jullie de eerste maanden samen kunnen ervaren.

Cursusoverzicht

Introductie: Wat ga je allemaal doen? Gratis 00:03:00
De Mom & co app: cursusmateriaal. 00:01:00
Mom & co essentials lijst 00:10:00
Alles wat je wil weten over de baby.
Die eerste uren met je baby 00:01:00
Plas en poep 00:10:00
Luier verschonen / wasbare en wegwerpluiers. 00:05:00
Hoe doe je je baby in bad? 00:05:00
Temperatuur meten 00:03:00
Slaap… en het gebrek daaraan 00:15:00
Veilig slapen 00:08:00
Waarom huilt je baby en hoe ga je ermee om? 00:15:00
Vaak voorkomende ziektebeelden 00:10:00
Vitamine K en D 00:02:00
De nageltjes verzorgen van je baby 00:02:00
Communiceren met je baby – babygebaren 00:04:00
Je baby dragen in een draagzak / doek 00:03:00
Kinderwagen – autostoeltje 00:02:00
De ouder(s)
5 dingen die je wil weten vóór de geboorte 00:08:00
Jouw geboorteverhaal 01:00:00
Rol van de zorgverleners 00:05:00
Borst- en flesvoeding 01:25:00
Kolven + een hele ontspannende visualisatie 00:15:00
Emotionele rollercoaster 01:00:00
Veranderingen in je relatie – taakverdeling 01:15:00
Veranderende vriendschappen 00:05:00
Zelfzorg en het grote belang hiervan. 00:15:00
Affirmaties voor na de geboorte 00:02:00
Herstel kraamvrouw 01:00:00
Je bekkenbodem 00:45:00
Gezonde voeding 00:05:00
Helende recepten voor Postpartum herstel 00:30:00
Anticonceptie en weer seks 00:10:00
Welke formaliteiten moeten er geregeld worden? 00:03:00
Het Kraamplan 01:00:00
Weer aan het werk 00:04:00
Afsluiting – enjoy the ride 00:02:00

Reviews

5

5
6 beoordelingen
 • 5 Sterren6
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Super complete cursus met heel veel tips om je echt voorbereid te voelen op de eerste weken van de kraamtijd

  5

  Voor veel ouders, zeker als ze een eerste kindje verwachten, zijn er onzekerheden over die eerste weken van de kraamtijd. Want wat doe je nu met zo’n baby als die geboren is? Dan begint het grote avontuur en deze cursus geeft je super veel handvatten mee voor die beginperiode. Slaap, voeding, luiers verschonen maar ook meer praktische tips voor ouders en hoe je je relatie goed houdt, van alles zit er in. Dit is echt een complete cursus die je goed voorbereid op het vierde trimester.

 2. Zeer waardevolle voorbereiding

  5

  Hoewel ik deze cursus gevolgd heb samen met onze bijna 3 weken oude zoon op m’n borst, en het niet al voor de bevalling bekeken heb. Kan ik denk ik nog meer deze training aanbevelen dan ik had kunnen doen als ik hem voor de bevalling gevolgd had. Simpelweg omdat ik nu weet hoe de eerste kraamweken verlopen. Hoewel er goede zorg is vanuit de kraamhulp en de instanties, dekt deze cursus onderwerpen die ik graag vooraf had willen weten. Het zou me een stuk extra houvast en richting gegeven hebben. De aanvullende opdrachten laten je nadenken over onderwerpen die in ieder geval bij onze verloskundigepraktijk-zwangeren groep niet aan bod zijn gekomen op dit niveau.

  De training is gestructureerd opgebouwd. De combinatie van de korte en professionele video’s (met erg goede spreek-kwaliteiten, mijn complimenten!) met bijhorende teksten, bijlages, aanvullende websites en podcasts is compleet en overzichtelijk. Geen onderwerp wordt vergeten.

  Ik raad deze training van harte aan en zou aanraden heb in het 3e trimester te volgen, het gaat je net de extra voorbereiding geven die van grote waarde gaat zijn als je de eerste weken met je kleintje ingaat.

 3. Verzorgde cursus die een fijn, voorbereid gevoel geeft

  5

  We volgden eerder al de online zwangerschapscursus van Mom&Co en waren daarover laaiend enthousiast. Toen we het gevoel hadden dat we goed voorbereid waren op de bevalling, kwam daar ineens het besef dat het na de bevalling allemaal pas écht begint en dat we daar eigenlijk vrij weinig van wisten. Om die reden volgden we ook de cursus Het Vierde Trimester. Weer een verzorgde cursus met goede opdrachten, mooie video’s en fijne podcasts. Ze duwen je niet in één hoek, maar laten objectief verschillende theorieën of mogelijkheden zien. We vinden het fijn om nu een beter beeld te hebben van wat er op ons af gaat komen. We denken dat we de cursusinhoud zeker terug zullen kijken als onze baby er strakjes is!

 4. Hele fijne en complete voorbereiding op de kraamtijd

  5

  Na het volgen van de zwangerschapscursus van Mom&Co (ook een dikke aanrader) hebben we de cursus “het vierde trimester” gevolgd vlak voordat ons eerste kindje werd geboren in juni 2021. De cursus is erg mooi en duidelijk opgebouwd met allerlei praktische elementen, maar ook onderdelen die zich meer op het emotionele deel richten (beiden belangrijk!). Al met al een heel complete voorbereiding op het leven met een pasgeboren baby’tje. Deze cursus gaf ons een gevoel van rust en zelfvertrouwen voor de kraamtijd, wat enorm waardevol is geweest. Natuurlijk leer je ook veel van de kraamverzorgende, en door het “gewoon te doen”, maar we waren echt goed voorbereid door de cursus, en zijn na de kraamweek regelmatig terug gekeerd naar de cursus info om dingetjes op te zoeken en op te frissen. We hebben enorm kunnen genieten van deze bijzondere tijd. Daarom raden we deze cursus van harte aan.

 5. een praktische maar ook emotionele begeleiding & houvast voor ìn de babybubbel ✨🥰

  5

  Een naar mijn idee complete & empatische guide voor het prille ouderschap nuttig vanaf de eerste dagen& weken. niet alleen handig om de tips & nauwkeurige informatie & uitleg, maar bovenal een feest van herkenning & een hart onder de riem !
  Voor mij persoonlijk was het een super fijn naslagwerk die ik makkelijk tijdens de borstvoeding+slaapjes van mijn kindje kon raadplegen. Handig & snel op m’n telefoon & zonder me een eind in de rondte te zoeken op de interwebs. Zo had ik me in een paar dagen al een heel eind door de cursus gewandeld. Je zou in je zwangerschap al kunnen beginnen met de cursus, maar door de handige uitleg video’s kun je ook in een mum van tijd van start al dienen de vragen zich gaandeweg de verzorging van je kleine aan 🙂
  In een tijd dat je eigenlijk nog in je baby-bubbel leeft maar de kraamzorg & andere hulp weer door is met hun eigen leven, was het voor mij ook als een schouder waar je weer even op kon leunen. Echt heel erg bedankt voor dit oh zo handige & zorgvuldig samengestelde naslagwerk dat echt nog miste / veel te weinig over wordt gedeeld & verteld. Mijn mom-brain & mijn baby zijn jullie eeuwig dankbaar ✨🥰🙏🏽

 6. Super leerzaam

  5

  Hele leerzame cursus met informatie waar normaliter niet veel over gesproken wordt. Raad het iedereen aan om te doen!

Koop deze cursus

Oorspronkelijke prijs was: €159.Huidige prijs is: €119,25. (incl. BTW)In winkelmand

 • Oorspronkelijke prijs was: €159.Huidige prijs is: €119,25. (incl. BTW)
 • Cursus Badge
 • 36 lessen
 • 10 uren, 48 minuten

Instructeur

596 cursisten volgen nu deze cursus
© 2024 Mom & co - Powered by Maatos