Introductie: Wat ga je allemaal doen?

En dan begint het eigenlijk allemaal pas…  jullie nieuwe leven met een baby!Tijdens de zwangerschap bereid je je goed voor op de bevalling. Maar de periode ná de geboorte is vaak wat onderbelicht. Wat gaat er allemaal op jullie afkomen? Dat gaan we je in deze cursus leren. We nemen je mee vanaf de eerste uren na de geboorte tot maanden daarna. En er komt van alles aan bod:

Hoe verzorg je de baby? Hoe leer je je kindje goed kennen, en ook: hoe leer je jezelf kennen in deze nieuwe rol als vader of moeder? Wat gaat er veranderen binnen je relaties? Hoe zorg je voor het beste herstel na de bevalling? We gaan het hebben over borstvoeding en kunstvoeding. En bespreken ook wat nou de essentials zijn om in huis te halen en wat juist niet. Op deze en andere vragen willen we jullie antwoorden geven. Met ‘Het Vierde Trimester’ hopen we dat je die eerste maanden met je baby als wat minder overweldigend beleeft en er door de goede voorbereiding meer van kunnen genieten. 

“Every birth has its wisdom…”

Volg deze cursus geheel in eigen tempo. We hebben een indeling van hoofdstukken gemaakt die voor ons logisch voelt, maar het is niet noodzakelijk om deze aan te houden. Kijk vooral wat voor jou en je partner prettig voelt. Elke les bevat uitleg in tekst en video, soms vind je een opdracht of een audiobestand. We hebben ook een aantal interessante, verdiepende podcasts met experts opgenomen, speciaal ontwikkeld voor deze cursus. En daarnaast vind je veel boekentips aan het einde van sommige lessen. Die hoef je natuurlijk niet allemaal te lezen, maar wellicht zit er iets interessants voor je bij.

We spreken je aan met ‘je’ en ‘jij’, maar de cursus is absoluut geschikt om met je partner te doen. Dat is zelfs aan te raden. Bij veel onderwerpen wordt van je gevraagd om na de video of tekst samen na te denken en te praten over het onderwerp. Het samen volgen van de cursus zorgt ervoor dat jullie een nog sterker team gaan vormen en straks meer kunnen genieten van die (hopelijk) roze wolk.

Pak er telkens wel een notitieboek en pen bij, want we zullen je soms vragen wat dingen op te schrijven. Bovendien wil je waarschijnlijk notities maken.

Enjoy the ride!

Liefs, Aline en het Mom & co – team 

Fijne boekentips van ons:

  • De eerste 1000 dagen – Tessa Roseboom
  • Het vierde trimester – Kimberley Ann John
  • Positief over bevallen – Milli Hill
  • De eerste 40 dagen – Heng Ou
  • Veilig door de kraamtijd – Beatrijs Smulders
  • Nurture – Erica Chidi Cohen
  • Het attachment parenting boek – Sears & Sears
BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Plaats een opmerking
 
top
© 2024 Mom & co - Powered by Maatos