Yes! Het gaat beginnen!

Jullie staan aan de start van een nieuwe, bijzondere en waarschijnlijk ook spannende periode in jullie leven. Het is zo enorm belangrijk dat jullie je hier samen goed op voorbereiden.

De cursus van Mom & co is een volledige en empowering zwangerschapscursus met elementen van hypnobirthing en mindfulness, maar door de medische kennis van de verloskundigen blijft het ‘down to earth’ en creëeren jullie de best mogelijk omstandigheden voor de komst van jullie kleintje.

Je leert aan de hand van professionele video’s, audiobestanden, verdiepende teksten en opdrachten alles wat je wil weten ter voorbereiding op de komst van jullie baby.

Je gaat werken aan een positieve mindset en wordt een pro in ontspannen. Verloskundigen Aline en Lonneke geven op een leuke en (inter)actieve manier belangrijke theorie over de specifieke hormonen, het zenuwstelsel en natuurlijk de verschillende geboortefasen en de anatomie.

Jullie krijgen tools zoals ademhalings- en massagetechnieken, maar ook visualisaties en affirmaties. En wat als het anders gaat dan gehoopt? En je door een medische indicatie onder leiding van het ziekenhuis moet bevallen? In deze cursus leren jullie mee te bewegen met het verloop van de bevalling, of dit nou thuis of in het ziekenhuis is. Want hoe een bevalling verloopt hebben we niet in de hand, maar hoe jullie hier mee om gaan wel degelijk. Dat maakt deze cursus geschikt voor iedereen, zelfs als je al weet dat je bijvoorbeeld een geplande keizersnede moet ondergaan. Dan juíst is wat je leert in deze online zwangerschapscursus super waardevol!

Inhoud:

 • Urenlange voorbereiding die jullie zelfstandig kunnen volgen, waar en wanneer je maar wil.
 • De Mom & co (web) app, zodat je op je eigen telefoon toegang hebt tot al het cursusmateriaal.
 • Geschreven en gegeven door verloskundigen, de experts op het gebied van zwangerschap en geboorte.
 • Een (inter)actieve en leuke manier van informatieoverdracht.
 • Professionele video -en audiobestanden.
 • Inclusief downloadable content zoals audiobestanden en een E-book.
 • Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt de cursus bijna altijd vergoed!
 • Ook (juíst) heel waardevol bij een medische bevalling.
 • Voor de 2e, 3e of 4e keer zwanger? Ook perfect als opfriscursus!
 • Laagdrempelig contact met de verloskundigen van Mom & co als je een vraag hebt.
 • 9 maanden toegang tot leeromgeving.

Cursusoverzicht

Introductie: Wat gaan we precies doen? Gratis 00:03:00
Het belang van een positieve mindset en hoe je dat kan beïnvloeden.
Mindset en het autonome zenuwstelsel. 00:16:00
Geboorteverhalen en onze podcast. 00:05:00
Geboortevideo’s 00:15:00
Alles wat je moet weten over de bevalling.
Anatomie, de verschillende geboortefases en wat zijn weeën nou precies? 00:30:00
Hormonen en hun werking tijdens de bevalling. 00:20:00
Ademhalingstechniek uitgelegd, en hoe zet je dat in tijdens de bevalling? 00:45:00
De rol van de partner. 00:05:00
Wat als het anders gaat dan gehoopt?
Wat zijn de meest voorkomende medische indicaties? 00:20:00
Het geboorteplan en jullie wensen voor de bevalling. 01:00:00
Welke vormen van pijnbestrijding zijn er tijdens de bevalling? 00:20:00
Wat gebeurd er tijdens een keizersnede? 00:08:00
Tools
Affirmaties. 01:00:00
De kracht van visualisatie. 01:30:00
Bodyscan. 00:15:00
Het schouderanker. 00:30:00
Massagetechnieken en drukpunten
Rebozo massage. 00:30:00
Light Touch Massage. 00:20:00
Drukpunten. 00:07:00
Houdingen tijdens de geboorte en de persfase.
Welke houdingen helpen je tijdens de bevalling? 00:20:00
Perstechniek. 00:05:00
De bekkenbodem en hoe deze te ontspannen.
Perineummassage en de Epi-no. 00:05:00
Bekkenbodem oefeningen. 00:10:00
De kraamtijd
Babytijd: En dan begint het eigenlijk allemaal pas. 00:13:00
Afsluiting: Jullie gaan het rocken! 00:02:00

Reviews

4.9

4.9
9 beoordelingen
 • 5 Sterren8
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Zeer aan te raden!

  5

  Ik heb met ontzettend veel plezier en interesse de cursus gevolgd. Ik ben zeer positief. Ik ben zelf arts en ik vind dat alles erg goed wordt uitgelegd in heel begrijpelijke taal en niet alleen maar ‘jip en janneke’ taal. Zeker gezien de hele problematiek rondom COVID-19 ben ik echt heel blij dat ik deze cursus online heb kunnen volgen.
  De cursus bevat leuke podcasts, prachtige animaties en goede, heldere filmpjes.
  Ook fijn dat je de mogelijkheid hebt om later sommige filmpjes nog eens terug te kunnen zien, daar ga ik zeker gebruik van maken (ik ben nu 30 weken).
  Het is een interactieve cursus met verschillende opdrachten en quiz-vragen. Ik kan deze cursus iedereen aanraden.

 2. Super fijne, complete cursus voor thuis!

  5

  Dank je wel voor deze super fijne cursus.
  – Fijne visualisaties, geeft je een goed beeld van je eigen wensen tav je ideale bevalling.
  – Mooie geboorte animaties
  – Prachtige geboortevideo’s
  – Hele duidelijke instructies tav hoe zo goed mogelijk voorbereid de bevalling en kraamtijd in te gaan.
  – Mooi naslagwerk, mooie audiofragmenten die je nog vaak kan luisteren/ oefenen.

  Heel praktisch, heel compleet!

 3. Prettige en informatieve cursus vanuit eigen woonkamer

  5

  Ik heb deze cursus als zeer positief ervaren. Fijn om in deze tijd van COVID-19 toch op deze manier mijn geheugen te kunnen opfrissen. Dit betreft mijn tweede zwangerschap. In het bijzonder de professionele uitleg gecombineerd met de toegankelijke en warme manier van communiceren is mij erg goed bevallen. Hierbij ook de combinatie van video en tekst.

 4. Boeiende en nuttige cursus

  5

  Gezien de corona-situatie waren we op zoek naar een goed alternatief voor een live cursus. Deze online cursus heeft hier absoluut aan voldaan. Het is fijn dat je in je eigen omgeving en op je eigen tempo wordt voorzien van nuttige informatie en oefeningen.

 5. Prachtige bevalling

  5

  Lieve Mom&Co

  Pufclubjes tijdens de zwangerschap, ik kreeg er kriebels van.
  Een vriend tipte me dat hypnobirthing misschien wel bij me zou passen.
  Tijdens de corona periode was het niet gemakkelijk om te starten met hypnobirthing maar gelukkig hadden jullie de online module net op tijd af voor mij. Ik heb de lessen met veel enthousiasme gevolgd samen met mijn partner. Woensdag was onze avond met de kaarsjes aan en mom&co kijken. Ik ging zonder angst de bevalling in had vertrouwen in mijn lichaam. Toen was de dag daar. Om 07:30 braken mijn vliezen en tot 13:30 heb ik de weeen hel rustig op kunnen vangen zonder enige pijn. Ik zat lekker op een bosubal in een soort van meditatieve staat met een rustgevend playlist op. Omdat dit zo lekker ging heb ik de bevalling zonder pijnstilling kunnen doen. De persfase deed daarom wel wat pijn maar nog steeds te doen. Wat kijk ik terug op een mooie, fijne, rustige bevalling!
  In het ziekenhuis zeiden ze: als iedereen zo een bevalling kan doorlopen als jij met een eerste dan hadden wij het een heel stuk rustiger. Bij deze geef ik het compliment dus door aan jullie!

  Super bedankt en veel geluk verder gewenst in de toekomst.

 6. Aanrader!

  5

  Zwanger van de tweede wist ik dat ik me vooral wilde gaan focussen op ontspannen deze bevalling in te kunnen gaan. Een live cursus was wat lastig ivm Corona en eerlijk gezegd vonden we het super fijn om deze cursus met z’n tweeen, op de bank, in ons tempo en wanneer het ons uitkwam te volgen. Het heeft geleid tot goede gesprekken over de vorige bevalling en hoe we de aanstaande voor ons zagen. Waardoor we helemaal op één lijn erin gingen. En ik had het nooit verwacht zelf te kunnen zeggen maar deze geboorte was de mooiste ervaring in m’n leven.
  Mede dankzij deze mooie cursus. Top video’s, hele goede uitleg over de fases van de bevalling etc, mooie oefeningen en focus op ontspanning.
  Bedankt!

 7. Leuke interactieve online cursus

  4

  Ik heb voor de online cursus van Mom&Co gekozen omdat Aline het nichtje van mijn nichtjes is. Ik vond het een leuke manier om haar in de corona tijd te steunen. Daarnaast ben ik zelf woonachtig in Eindhoven, dus kon het dankzij deze online cursus toch meegenieten op de kennis van Mom&Co.
  Mijn man en ik vonden de cursus super leuk, lekker interactief met opdrachten die we samen konden doen. Ook zijn de filmpjes heel leuk opgenomen, niet statisch en elke keer net weer uit een andere hoek, wat het vlot en interessant houdt! Door de cursus hebben we zelfs bij onze centering pregnancy de indruk gewekt dat we al heel veel wisten 😉
  Ik raad de cursus iedereen aan en het is prima te doen als je één avond in de week samen de tijd neemt. Het is ook heel leuk om deze cursus samen te doen, daardoor sta je denk ik iets meer stil bij het feit dat je een baby krijgt en tevens heb je even tijd met elkaar voordat de baby er is.
  Mijn bevalling is super vlot gegaan. Daarnaast heb ik de perineummassage gedaan en had uiteindelijk alleen maar wat schaafwondjes! Super blij mee.

 8. Helder en overzichtelijk

  5

  Wat een fijne cursus! Duidelijk, helder en overzichtelijk. En fijn dat de filmpjes niet te lang zijn. Ik ga hem vlak voor mijn uitgerekende datum nogmaals doen nu samen met mijn moeder 😉 Dank!

 9. Zelfverzekerd gevoel na de cursus

  5

  Mijn man en ik raden deze cursus zeker aan! We hebben er elke week weer iets nieuws van geleerd en vonden de video’s helder, zeer informatief en van goede kwaliteit. We hebben alle oefeningen gedaan, goed gepraat over onze verwachtingen, angsten en wensen en kregen beide een zelfverzekerd gevoel over de bevalling. Precies wat we hoopten dus, bedankt Mom&Co!

top
© 2021 MOM & CO - Powered by Maatos