Yes! Het gaat beginnen!

Je staat aan de start van een nieuwe, bijzondere en waarschijnlijk ook spannende periode in je leven. Het is zo enorm belangrijk dat je je hier goed op voorbereidt.

De cursus van Mom & co is een volledige en empowering zwangerschapscursus met elementen van hypnobirthing en mindfulness, maar door de medische kennis van de verloskundigen blijft het ‘down to earth’ en creëeren jullie de best mogelijk omstandigheden voor de komst van jullie kleintje.

Je leert aan de hand van professionele video’s, audiobestanden, verdiepende teksten en opdrachten alles wat je wil weten ter voorbereiding op de komst van jullie baby.

Je gaat werken aan een positieve mindset en wordt een pro in ontspannen. Verloskundigen Aline en Lonneke geven op een leuke en (inter)actieve manier belangrijke theorie over de specifieke hormonen, het zenuwstelsel en natuurlijk de verschillende geboortefasen en de anatomie.

Je krijgt tools zoals ademhalings- en massagetechnieken, maar ook visualisaties en affirmaties. En wat als het anders gaat dan gehoopt? En je door een medische indicatie onder leiding van het ziekenhuis moet bevallen? Welke meest voorkomende medische indicaties zijn er en wat zijn de voor en nadelen van de verschillende vormen van pijnstilling. In deze cursus leren jullie mee te bewegen met het verloop van de bevalling, of dit nou thuis of in het ziekenhuis is. Want hoe een bevalling verloopt hebben we niet in de hand, maar hoe jullie hier mee om gaan wel degelijk. Dat maakt deze cursus geschikt voor iedereen, zelfs als je al weet dat je bijvoorbeeld een geplande keizersnede moet ondergaan. Dan juíst is wat je leert in deze online zwangerschapscursus super waardevol!

Inhoud:

 • Complete voorbereiding die jullie zelfstandig kunnen volgen, waar en wanneer je maar wil.
 • Een e-book met aanvullend cursusmateriaal.
 • Geschreven en gegeven door verloskundigen, de experts op het gebied van zwangerschap en geboorte.
 • Een (inter)actieve en leuke manier van informatieoverdracht.
 • Professionele video -en audiobestanden.
 • Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt de cursus vaak vergoed!
 • Ook (juíst) heel waardevol bij een medische bevalling.
 • Voor de 2e, 3e of 4e keer zwanger? Ook perfect als opfriscursus!
 • Laagdrempelig contact met de verloskundigen van Mom & co als je een vraag hebt.
 • 9 maanden toegang tot leeromgeving. Wil je langer toegang? Laat het ons vooral weten.

Cursusoverzicht

Introductie: Wat gaan we precies doen? Gratis 00:03:00
Het Mom & co cursusmateriaal – ebook 00:01:00
Het belang van een positieve mindset en hoe je dat kan beïnvloeden.
Mindset, (onder)bewustzijn en het autonome zenuwstelsel. 00:16:00
Geboorteverhalen en onze podcast. 00:05:00
Geboortevideo’s 00:15:00
Alles wat je moet weten over de bevalling.
Anatomie, de verschillende geboortefases en wat zijn weeën nou precies? 00:30:00
Hormonen en hun werking tijdens de bevalling. 00:20:00
Ademhalingstechniek uitgelegd: Hoe in te zette tijdens de bevalling? 00:45:00
De rol van de partner. 00:05:00
Wat als het anders gaat dan gehoopt?
Wat zijn de meest voorkomende medische indicaties? 00:30:00
Het geboorteplan en je wensen voor de bevalling. 01:00:00
Hoe behoud je regie? Brains methode. 00:10:00
Welke vormen van pijnbestrijding zijn er tijdens de bevalling? 00:20:00
Wat gebeurt er tijdens een keizersnede? 00:30:00
Tools
Affirmaties. 01:00:00
De kracht van visualisatie. 01:30:00
Bodyscan. 00:15:00
Het schouderanker. 00:30:00
Massagetechnieken en drukpunten
Rebozo massage. 00:30:00
Light Touch Massage. 00:20:00
Drukpunten. 00:07:00
Houdingen tijdens de geboorte en de persfase.
Welke houdingen helpen je tijdens de bevalling? 00:20:00
Perstechniek. 00:05:00
De bekkenbodem en hoe deze te ontspannen.
Je bekkenbodem en perineum-massage 01:00:00
De kraamtijd
Babytijd: En dan begint het eigenlijk allemaal pas. 00:13:00
Introductie op borstvoeding en flesvoeding 01:00:00
Afsluiting: Jullie gaan het rocken! 00:02:00

Reviews

4.9

4.9
16 beoordelingen
 • 5 Sterren14
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Zeer aan te raden!

  5

  Ik heb met ontzettend veel plezier en interesse de cursus gevolgd. Ik ben zeer positief. Ik ben zelf arts en ik vind dat alles erg goed wordt uitgelegd in heel begrijpelijke taal en niet alleen maar ‘jip en janneke’ taal. Zeker gezien de hele problematiek rondom COVID-19 ben ik echt heel blij dat ik deze cursus online heb kunnen volgen.
  De cursus bevat leuke podcasts, prachtige animaties en goede, heldere filmpjes.
  Ook fijn dat je de mogelijkheid hebt om later sommige filmpjes nog eens terug te kunnen zien, daar ga ik zeker gebruik van maken (ik ben nu 30 weken).
  Het is een interactieve cursus met verschillende opdrachten en quiz-vragen. Ik kan deze cursus iedereen aanraden.

 2. Super fijne, complete cursus voor thuis!

  5

  Dank je wel voor deze super fijne cursus.
  – Fijne visualisaties, geeft je een goed beeld van je eigen wensen tav je ideale bevalling.
  – Mooie geboorte animaties
  – Prachtige geboortevideo’s
  – Hele duidelijke instructies tav hoe zo goed mogelijk voorbereid de bevalling en kraamtijd in te gaan.
  – Mooi naslagwerk, mooie audiofragmenten die je nog vaak kan luisteren/ oefenen.

  Heel praktisch, heel compleet!

 3. Prettige en informatieve cursus vanuit eigen woonkamer

  5

  Ik heb deze cursus als zeer positief ervaren. Fijn om in deze tijd van COVID-19 toch op deze manier mijn geheugen te kunnen opfrissen. Dit betreft mijn tweede zwangerschap. In het bijzonder de professionele uitleg gecombineerd met de toegankelijke en warme manier van communiceren is mij erg goed bevallen. Hierbij ook de combinatie van video en tekst.

 4. Boeiende en nuttige cursus

  5

  Gezien de corona-situatie waren we op zoek naar een goed alternatief voor een live cursus. Deze online cursus heeft hier absoluut aan voldaan. Het is fijn dat je in je eigen omgeving en op je eigen tempo wordt voorzien van nuttige informatie en oefeningen.

 5. Prachtige bevalling

  5

  Lieve Mom&Co

  Pufclubjes tijdens de zwangerschap, ik kreeg er kriebels van.
  Een vriend tipte me dat hypnobirthing misschien wel bij me zou passen.
  Tijdens de corona periode was het niet gemakkelijk om te starten met hypnobirthing maar gelukkig hadden jullie de online module net op tijd af voor mij. Ik heb de lessen met veel enthousiasme gevolgd samen met mijn partner. Woensdag was onze avond met de kaarsjes aan en mom&co kijken. Ik ging zonder angst de bevalling in had vertrouwen in mijn lichaam. Toen was de dag daar. Om 07:30 braken mijn vliezen en tot 13:30 heb ik de weeen hel rustig op kunnen vangen zonder enige pijn. Ik zat lekker op een bosubal in een soort van meditatieve staat met een rustgevend playlist op. Omdat dit zo lekker ging heb ik de bevalling zonder pijnstilling kunnen doen. De persfase deed daarom wel wat pijn maar nog steeds te doen. Wat kijk ik terug op een mooie, fijne, rustige bevalling!
  In het ziekenhuis zeiden ze: als iedereen zo een bevalling kan doorlopen als jij met een eerste dan hadden wij het een heel stuk rustiger. Bij deze geef ik het compliment dus door aan jullie!

  Super bedankt en veel geluk verder gewenst in de toekomst.

 6. Aanrader!

  5

  Zwanger van de tweede wist ik dat ik me vooral wilde gaan focussen op ontspannen deze bevalling in te kunnen gaan. Een live cursus was wat lastig ivm Corona en eerlijk gezegd vonden we het super fijn om deze cursus met z’n tweeen, op de bank, in ons tempo en wanneer het ons uitkwam te volgen. Het heeft geleid tot goede gesprekken over de vorige bevalling en hoe we de aanstaande voor ons zagen. Waardoor we helemaal op één lijn erin gingen. En ik had het nooit verwacht zelf te kunnen zeggen maar deze geboorte was de mooiste ervaring in m’n leven.
  Mede dankzij deze mooie cursus. Top video’s, hele goede uitleg over de fases van de bevalling etc, mooie oefeningen en focus op ontspanning.
  Bedankt!

 7. Leuke interactieve online cursus

  4

  Ik heb voor de online cursus van Mom&Co gekozen omdat Aline het nichtje van mijn nichtjes is. Ik vond het een leuke manier om haar in de corona tijd te steunen. Daarnaast ben ik zelf woonachtig in Eindhoven, dus kon het dankzij deze online cursus toch meegenieten op de kennis van Mom&Co.
  Mijn man en ik vonden de cursus super leuk, lekker interactief met opdrachten die we samen konden doen. Ook zijn de filmpjes heel leuk opgenomen, niet statisch en elke keer net weer uit een andere hoek, wat het vlot en interessant houdt! Door de cursus hebben we zelfs bij onze centering pregnancy de indruk gewekt dat we al heel veel wisten 😉
  Ik raad de cursus iedereen aan en het is prima te doen als je één avond in de week samen de tijd neemt. Het is ook heel leuk om deze cursus samen te doen, daardoor sta je denk ik iets meer stil bij het feit dat je een baby krijgt en tevens heb je even tijd met elkaar voordat de baby er is.
  Mijn bevalling is super vlot gegaan. Daarnaast heb ik de perineummassage gedaan en had uiteindelijk alleen maar wat schaafwondjes! Super blij mee.

 8. Helder en overzichtelijk

  5

  Wat een fijne cursus! Duidelijk, helder en overzichtelijk. En fijn dat de filmpjes niet te lang zijn. Ik ga hem vlak voor mijn uitgerekende datum nogmaals doen nu samen met mijn moeder 😉 Dank!

 9. Zelfverzekerd gevoel na de cursus

  5

  Mijn man en ik raden deze cursus zeker aan! We hebben er elke week weer iets nieuws van geleerd en vonden de video’s helder, zeer informatief en van goede kwaliteit. We hebben alle oefeningen gedaan, goed gepraat over onze verwachtingen, angsten en wensen en kregen beide een zelfverzekerd gevoel over de bevalling. Precies wat we hoopten dus, bedankt Mom&Co!

 10. Aanrader

  5

  Wat een fijne cursus! Je kan het helemaal op je eigen tempo doen en het is fijn om sommige stukken nog een keer terug te kijken. Echt een aanrader.

 11. Goeie cursus!

  4

  Dank voor de fijne cursus. Alles is helder gestructureerd en we hebben echt een aantal dingen waarvan we weten dat het bij ons past. Daarop gaan we de komende weken oefenen.

 12. Zelfverzekerd bevallen

  5

  Oprecht blij dat wij deze online cursus hebben gevolgd. Zelf had ik mijzelf al wel wat ingelezen in boeken e.d. maar mijn man had een totaal onrealistisch beeld van de bevalling en alles wat er bij komt kijken. Hij ervaart nu veel meer rust in zijn hoofd (en ik daardoor dus ook).
  Het heeft ons veel duidelijkheid gegeven in de wensen die wij hebben, maar ook meer dan genoeg informatie om straks weloverwogen keuzes te maken over bijv. pijnstilling.
  Het is heel fijn om dit samen te doen en nu kunnen we de oefeningen nog even blijven oefenen tot de bevalling begint.

 13. Aanrader! Veel geleerd!

  5

  Fijne en praktische cursus. Niet zweverig, waar ik in eerste instantie een beetje huiverig voor was toen ik de term hypnobirthing hoorde.
  Fijn dat je deze cursus op eigen tempo kan doen en de filmpjes maken dat je makkelijk en op een luchtige manier leert! Zeker een aanrader!

 14. Wauw!

  5

  Ondanks een bovengemiddeld zware bevalling waarin alles anders liep dan gewenst, kijk ik heel positief terug op de geboorte van ons zoontje. Het team in het ziekenhuis wist meteen te benoemen “Jullie hebben zeker een hypnobirthing cursus gevolgd?”. Een compliment! De ademhalingstechnieken hielpen me heel goed door de weeën, ik wist ontspanning te vinden, mijn partner wist precies wat ik nodig had en de communicatie was top. In mijn ogen allemaal te danken aan de goede voorbereiding middels deze cursus.

  • Hoi Elke,

   Wat een heerlijke reactie, dankjewel. Maar bovenal; wat TOF dat jullie zo’n goeie ervaring hebben gecreëerd. Dat de cursus daar aan bijgedragen heeft vinden we geweldig, maar vooral een compliment naar jullie. Jullie hebben het geweldig gedaan als team, zo te lezen. Heel veel plezier en succes tijdens de periode die gaat komen. Geniet!

   Liefs van René en de rest van M&C 🙂

 15. Absolute aanrader!!

  5

  Na een zeer uitdagende/traumatische eerste bevalling waren wij op zoek naar een betrouwbare bron van kennis, die ons zou kunnen voorzien van praktische tips en emotionele steun. Dat is precies wat de online zwangerschapscursus van Mom & Co ons heeft gebracht!
  De online cursus is een schat aan informatie, ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De toegankelijke manier van uitleggen maakt het oprecht leuk om naar te luisteren en eenvoudig. En het feit dat we het in ons eigen tempo, en vanuit het comfort van ons eigen huis, konden doen, maakte het des te beter.
  De hoeveelheid downloads, zoals affirmaties, ademhalingsoefeningen, een geboorteplan en visualisaties van bevalhoudingen, zijn fantastisch ter voorbereiding én voor tijdens de bevalling!
  Dankzij deze cursus van Mom & Co zijn gevoelens van angst en onzekerheid vervangen door rust en vertrouwen. Wij zijn ZO klaar voor jou kleintje, kom maar op, we gaan dit rocken!! Peter & Fleur

 16. 5

  Super fijne cursus! Ik heb de cursus gebruikt als voorbereiding op mijn tweede bevalling en ik vond het heel erg fijn om de handvatten te hebben die jullie aanreiken in de cursus. Uiteindelijk een super snelle bevalling gehad met overweldigende weeën, waarbij het me beter lukte om in mijn bubbel te blijven en mijn ademhaling onder controle te houden. Bedankt!

Koop deze cursus

Oorspronkelijke prijs was: €199.Huidige prijs is: €149,25. (incl. BTW)In winkelmand

 • Oorspronkelijke prijs was: €199.Huidige prijs is: €149,25. (incl. BTW)
 • 27 lessen
 • 11 uren, 42 minuten

Instructeur

2104 cursisten volgen nu deze cursus
© 2024 Mom & co - Powered by Maatos